Artiest van de maand
Langzaam maar zeker stijgt de roem van volkszanger Bjorn Klok uit Zuid-Berghuizen. Eind volgende maand is in partycentrum Rouwhorst zijn nieuwe cd-presentatie. Een muzikaal talent treedt in de voetsporen van opa Gerrit.
Vol vertrouwen zingt Bjorn Klok uit Berghuizen zijn liedjes
´Het liefst zing ik in een café tussen de mensen´
In de hoek van de woonkamer aan de Ruisdaelstraat, waar de negentienjarige Bjorn met zijn ouders woont, staat de oude accordeon van opa Gerrit Klok. Grootvader was 35 jaar beroepsmuzikant.
‘Ik heb het dus niet van een vreemde. Ook mijn ouders zijn muziekliefhebbers,’ vertelt Bjorn. ´De laatste tijd gaat het hard,´ gaat hij verder, terwijl hij zijn nieuwe single laat horen. Vergezeld van een professionele videoclip, opgenomen bij Watermolen Bels, is het liedje op Youtube al ruim 2.100 keer bekeken.
De titeltrack van de gelijknamige cd heet ´Zo vanuit het niets´, dat symbool staat voor hoe het twee jaar geleden allemaal begon. ´Voor de gein plaatste ik een filmpje op Facebook. Daar kreeg ik heel veel positieve reacties op en een uitnodiging voor een gastoptreden bij toen nog café Jantje. Daarna mocht ik meezingen op een singlepresentatie van een andere zanger en bij de afterparty van de Euregiotap van Willy Oosterhuis. Niet veel later trof ik Willy opnieuw op de Boeskool en werd ik uitgenodigd om bij de tv-opnames zélf te komen zingen´.
Chris Scholten hielp Bjorn een aantal eigen nummers te produceren. ‘Mijn eerste cd-presentatie was in café ‘t Peuleke in Rossum. Er kwamen toen al zoveel mensen op af, dat ze niet eens allemaal binnen pasten’. Op 29 september vindt in partycentrum Rouwhorst de nieuwe cd-presentatie plaats. ‘Ik hoop dat dat nét zo’n succes wordt’, aldus Bjorn. De presentatie is in handen van Marcel Veldman en er treden zeven andere zangers op. ‘Dat gebeurt vaak als een soort van vriendendienst. Samen maken we er een mooi feest van’.